Forsikringsgodkendte cykellåse (Varefakta)

Cykellås - 3 ofte stillede spørgsmål og svar

  • Hvordan ved jeg, om en cykellås er forsikringsgodkendt?
    Se efter Varefakta-mærket på låsen eller tjek Varefaktas hjemmeside.
  • Kan jeg få erstatning, hvis min cykel bliver stjålet uden en godkendt lås?
    Det afhænger af din forsikringspolice, men de fleste selskaber kræver en forsikringsgodkendt lås.
  • Hvorfor er Varefakta-mærket vigtigt?
    Det garanterer, at låsen opfylder de sikkerhedskrav, som forsikringsselskaber kræver.
Billedet viser Varefakta logoet som er det kunderne skal kigge efter hvis de skal købe en forsikringsgodkendt cykellås.

Hvad er en forsikringsgodkendt cykellås - og hvorfor er det vigtigt?

En forsikringsgodkendt cykellås er en lås, der lever op til specifikke sikkerhedsstandarder fastsat af forsikringsselskaber og organisationer som Varefakta. Disse standarder er udformet for at sikre, at låsen er robust og kan modstå forsøg på tyveri. Brug af en forsikringsgodkendt lås er afgørende, fordi mange forsikringsselskaber kræver det som en forudsætning for at udbetale erstatning ved cykeltyveri. Hvis du ikke anvender en godkendt lås, kan du risikere at stå uden økonomisk kompensation, hvis din cykel bliver stjålet.

En forsikringsgodkendt cykellås er en lås, der opfylder Varefaktas standarder i forhold til sikkerhed og kvalitet. Varefakta er en uafhængig instans i Danmark, der sikrer, at låsen er blevet testet og opfylder specifikke krav til styrke og modstandsdygtighed mod tyveri.

Hvem er varefakta, og hvordan tester de cykellåse?

Varefakta er en uafhængig organisation, der arbejder for at sikre kvaliteten og sikkerheden af forskellige produkter, herunder cykellåse. De tester og godkender cykellåse i henhold til strenge kriterier, der omfatter forskellige former for angreb, såsom opbrudsforsøg med værktøj. Låse, der består disse tests, får mærket Varefakta, hvilket indikerer, at de lever op til de krav, der stilles af både forsikringsselskaber og forbrugere.

Cykellås - Hvad siger din forsikring i forhold til dækning og erstatning ved tyveri?

Forsikringsselskaber stiller ofte krav om, at cyklen skal være låst med en forsikringsgodkendt lås for at være dækket mod tyveri. Dette betyder, at selvom din cykel er forsikret, kan du risikere ikke at få erstatning, hvis du ikke har sikret din cykel med en lås, der er godkendt af eksempelvis Varefakta. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på både forsikringsbetingelserne og valg af lås, så du ikke står uden erstatning, hvis uheldet er ude.

Se en liste over cykellåse godkendt af Varefakta.

Billedet viser en Varefakta-godkendt cykellås på en cykel der står parkeret.
Forsikringsgodkendte cykellåse

Hvor mange cykler blev der stjålet i Danmark i 2023?

I 2023 blev der anmeldt 48.305 cykeltyverier i Danmark, hvilket er en stigning i forhold til tidligere år, men stadig lavere end før COVID-19-pandemien. De fleste cykeltyverier sker om sommeren, hvor en tredjedel af årets tyverier anmeldes. De største byer, især København, er mest udsatte for cykeltyveri. I København alene blev der anmeldt 17.317 cykeltyverier i 2023.
(kilde: Danmarks Statistik)

- Men fortvivl ikke! Hos Cykelpartner.dk har vi et stort udvalg af nogle af de mest populære og pålidelige mærker inden for forsikringsgodkendte cykellåse, herunder; ABUS, Kryptonite, og AXA Basta. Disse brands tilbyder hver en række forskellige låsetyper, der alle er kendt for deres høje sikkerhedsstandarder og pålidelighed.

Denne artikel er skrevet af:

Avatar

Nadja R. Dalgaard

Content

Udgivet:

Opdateret:


Nadja har arbejdet mange år i cykelbranchen og har et stort kendskab til vores produktsortimentet.